Maaeluminister kutsus põllumehi appi põllumajanduspoliitikat korrigeerima

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Tarmo Tamm.
Maaeluminister Tarmo Tamm. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Maaeluminister Tarmo Tamm kutsus Viru-Jaagupis Virumaa Põllumeeste Liidu üldkoosolekul ettekandega esinedes põllumehi aktiivsemalt kaasa rääkima Euroopa Liidu ühtse põllumajanduspoliitika (ÜPP) tuleviku kujundamises.

Minister Tarmo Tamm selgitas, et ühtse põllumajanduspoliitika avaliku konsultatsiooni sihiks on hinnata senist poliitikat ning lihtsustamise ja moderniseerimise abil suurendada panust eesmärkide täitmisesse.

2. veebruarist 2. maini vältava avaliku konsultatsiooni raames on Euroopa põllumajandusettevõtjad teinud juba 12 000 ettepanekut. „Kuna Eesti asub juulist Euroopa Liidu eesistujaks, on oluline, et meie riik koos kohalike ettevõtjatega pakub aktiivsemalt vaagida oma ettepanekuid. See on reaalne võimalus mõjutada ÜPP tulevikku, lähtuvalt Eesti põllumeeste kogemuspõhistest seisukohtadest,“ rõhutas Tamm.

Ettepanekuid ja nende mõju hinnatakse ja võetakse kokku juulis toimuval konverentsil. Tulemuse põhjal antakse sisend novembris avaldatavale ÜPP-i tuleviku teatisele.

ÜPP-i nüüdisajastamise eesmärgiks on edendada tarka põllumajandust, tugevdades konkurentsivõimet ja innovatsiooni, tagades jätkusuutlikkus ja pakkudes ökosüsteemi teenuseid; soodustada vastupidavat põllumajandust ja parandada põllumajandustootjate positsiooni tarneahelas; julgustada elavat maamajandust, soodustades kasvu ja töökohti maapiirkonnas ning julgustada põlvkondade vahetust; ehitada sildu teiste poliitikatega, arvestades looduslikke, majanduslikke ja sotsiaalseid valdkondi ning parandada valitsemist põllumajanduse mitmekesistamise parema arvestamise, ÜPP-i lihtsustamise ja kulutõhusate tööriistade rakendamise ning tulemustele fokusseerimise tugevdamise abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles