Ingvar Villido: “Päris inimene on moraalilt küps ja loomuomaselt hea”

Kärt Devaney
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvar Villido: “Päris inimene on moraalilt küps ja loomuomaselt hea”
Ingvar Villido: “Päris inimene on moraalilt küps ja loomuomaselt hea” Foto: Andres Haabu / Postimees

Teadliku Muutuse Kunst (TMK), mis aitab lihtsate tehnikate abil inimestel oma emotsioone paremini hallata ja elus olulisele paremini keskenduda, on viimastel aastatel muutunud teatud mõttes Eesti Nokiaks. Kursusesarja looja Ingvar Villido käib praktilisi koolitusi andmas nii Eestis kui ka välismaal. Loenguid on Ingvar Villido Rakveres pidanud aastaid, ka TMK kursus on Virumaale tulemas teist korda.

Milline on inimese tegelik potentsiaal?

Harjumused juhivad lõviosas iga inimese elu. Kogu aeg on midagi puudu – on vaja lahendada mingeid probleeme, et tunda end hästi. Häid tundeid jahtides ei tulegi lahendust – mitte vaid inimkannatustele, vaid ka kõigele sellele, mida me põhjustame näiteks keskkonnale. Kui süveneda, siis avastame, et harjumuslike automatismide vahele on peidetud tegelik inimene. Joogateaduses öeldakse, et see on inimese tegelik mina. Kui see tuum tuleb – järk-järgult automatisme vähendades – inimestes esile, siis saame täiesti teistsuguse inimese, kellel on palju kõrgemad eesmärgid, võrreldes tänapäevaste harjumuspäraste eesmärkidega. On kolm inimelu läbistavat soovi: vajadus olla keegi, vajadus teada ja vajadus olla õnnelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles