Rikete arv Elektrilevi võrgus on kolmandiku võrra vähenenud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekrtiliinid.
Elekrtiliinid. Foto: Arvet Mägi

2016. aastal investeeris Elektrilevi võrguteenuse kvaliteedi tagamiseks ja järjepidevaks tõstmiseks 88,5 miljonit eurot. Aasta jooksul ehitati 253 alajaama ja 2699 kilomeetrit uut liini.

Rekordiliselt palju ehk 2500 kilomeetrit ehitati uut madalpingevõrgu õhukaablit. Selle tulemusel muutus võrk ilmastikukindlamaks eelkõige maapiirkondades. Kogu Elektrilevi võrgus on ilmastikukindlate liinide osakaal jõudnud 61 protsendile.

Elektrilevi võrgus oli mullu 16 872 riket, mida on 13 protsendi võrra vähem kui aasta varem. Viimase viie aasta jooksul on rikete arv elektrivõrgus vähenenud ligikaudu kolmandiku võrra. “Rikete arv meie võrgus oli ajaloo madalaim isegi suvistest tormidest hoolimata. See kinnitab, et investeeringud võrgu ilmastikukindlamaks muutmiseks kannavad vilja,” ütles Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles