Juhtkiri: kui rahakott haigestub

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmselt on iga inimene pikemat või lühemat aega haiguslehel viibinud. Ning teab seega ka toda tunnet, mis palgapäeval pangakontot vaadates tekib. Ah, poleks pidanud ... Oli seda nüüd tarvis ... Võinuks parem tööl käia ... Lõputu enesesüüdistamine ja kalkuleerimine, kuidas vähenenud sissetulekuga järgmise palgapäevani hakkama saada.

Nii käiaksegi haigena tööl. See aga kahjustab tervist veelgi enam, sest haige keha vajab puhkust. Levitatakse haigusi kolleegidele, tekivad tüsistused ning haiguse raviks kulub lõppkokkuvõttes rohkem raha. Mainimata ei saa jätta sedagi, et põdura inimese töösooritus jääb terve omale kindlasti alla.

Riik otsib probleemile rohtu ja esialgu näikse lahenduseks olevat see, et tööandjad ei pea enam haigushüvitiselt sotsiaalmaksu maksma ning töötajatele kompenseeritakse enese kodus ravimine alates teisest päevast 70% ulatuses töötasust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles