1143 last ja noort vallutas teatrimaja

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste ja noorte teatripäeval näitasid Rakvere teatri töötajad lavakunsti igapäeva imesid.
Laste ja noorte teatripäeval näitasid Rakvere teatri töötajad lavakunsti igapäeva imesid. Foto: Meelis Meilbaum

Üleeile oli Rakvere teatris pikk päev – juba kell üheksa hommikul vallutasid suure saali noored vaatajad. Eesriie langes peale kella kuut õhtul, kui laste ja noorte teatripäeva lõpetas etendus “Thijl Ulenspigel”.

Teatripäeva esimeses töötoas, kus räägiti lavatehnilisest poolest, kuulasid noored teraselt, mida seriaalimaailmast kõigile tuntud näitleja ja Rakvere teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe neile teatriime loomisest jutustab. Et lisaks näitlejatele teeb veel keegi teatrit – keegi, keda saalist vaadates alati tähele ei panegi. Kui laval süttib valgus ja algab teatriõhtu, põleb tuli ka helimehe ja valgustaja töötoas.

Oma ala meistrid tutvustasid lisaks lavatehnikale ja valgusele veel heli, lavakõne, grimmi ja butafooria saladusi ning ameteid, mis peaksid inspireerima ja mõtlema panema võimaluste üle teatrimaailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles