Kas Virumaale luuakse Elva vald?

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Virumaale luuakse Elva vald?
Kas Virumaale luuakse Elva vald? Foto: Kuvatõmmis

Haldusreform külvab segadust rohkem kui küll. Riigihalduse ministri kantseleist saabunud teate kohaselt luuakse Lääne-Virumaale Elva vald. Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev, rääkis, et kiri, kust niisugust asja lugeda võis, laekus Haljala-Vihula ja Sõmeru-Rakvere sundliitmise põhjenduseks. Kirja koostas riigihalduse ministri Mihhail Korbi kantselei, Sõmeru valla leht avaldas kirja sisu muutmata kujul vallavanema rubriigis.

Peep Vassiljevi sõnul on nörritav see, et riigiametnikud ei võta vaevaks süveneda isegi nii tähtsate küsimuste puhul, nagu seda on haldusreform. “Eks me kõik oleme inimesed ja teeme vigu, aga lisaks sellele, et kirjas on jäänud märkamata täiesti vale valla nimi, on see ka keeleliselt vigane,” ütles Sõmeru vallavanem.

Tema sõnul võttis ta ühendust kirja koostajaga, kes küll palus vabandust, kuid nentis, et kiri läbis enne omavalitsusteni jõudmist mitmekordse kontrolli. “See näitab, et süvenemisega on probleeme paljudel,” lausus Peep Vassiljev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles