Kodus treenides saab lihased trimmi

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodus treenides saab lihased trimmi.
Kodus treenides saab lihased trimmi. Foto: Meelis Meilbaum

Kiire elutempo või vastumeelsus külg külje kõrval rassimise vastu ei ole argument, et treenimata jätta. Oma koduski saab ilma erilise arsenalita kehale parajalt koormust anda. Mõnel korral nädalas tunnikese ikka leiab, et enda tervisele pühenduda.

Loomulikult on tore, kui kodus hantlid, lindid, võimlemispall ja muu varustus kohe võtta. Kuid treenimata ei jää nendetagi. Väga edukalt saab kasutada koduses majapidamises leiduvat kraami, näiteks kasvõi tualettpaberirulle.

Koduses keskkonnas pole ka trenniriidemuret. Valida tuleb just sellised rõivad, mis seljas kõige mugavamad. Kasvõi auklikuks kulunud põlvedega püksid. Keegi ei vaata imestunult.

Tore, kui treenimiseks on külje alla panna mõni treeningumatt. Sobib ka vaip. Kõva põranda peal võib olla veidike ebamugav rassida.

Oma keharaskusega saab igal pool trenni teha.

Treener ja Eesti meister fitnessis, Tamsalust pärit Õnnela Raudsepp näitas ette parajalt võhmale võtvad harjutused. Vatti said käed, jalad, kõht ja selg.

Harjutusi võiks teha vastavalt võimetele umbes 10–12 kordust, siis 30 sekundit pausi ja nõnda ühtekokku neli seeriat.

Harjutused kätele

Kõverda ja siruta toenglamangust käed ning võta kaugemal oleva käega WC-paberi rull. Tõsta rull teisele poole enda kõrvale. Jälgi, et mõlemad käed saaksid ühepalju tööd. Harjutus on kergem, kui toetad põlved maha.
Kõverda ja siruta toenglamangust käed ning võta kaugemal oleva käega WC-paberi rull. Tõsta rull teisele poole enda kõrvale. Jälgi, et mõlemad käed saaksid ühepalju tööd. Harjutus on kergem, kui toetad põlved maha. Foto: 4 X Meelis Meilbaum, montaaž
Kõverda ja siruta toenglamangust käed. Pärast kätekõverdust puuduta kätega kordamööda enda ees olevat WC-paberi rulli. Harjutus on kergem, kui toetad põlved maha.
Kõverda ja siruta toenglamangust käed. Pärast kätekõverdust puuduta kätega kordamööda enda ees olevat WC-paberi rulli. Harjutus on kergem, kui toetad põlved maha. Foto: 4 X Meelis Meilbaum, montaaž

Harjutused jalgadele

Tee väljaaste ette. Võta virnast WC-paberi rull, anna jalgade vahelt teise kätte ning aseta teisele poole põrandale. Niimoodi kordamööda, kuni soovitud arv korduseid on täis. Tuharad laulavad rõõmust. Kui mitte enne, siis ülejärgmisel päeval kindlasti.
Tee väljaaste ette. Võta virnast WC-paberi rull, anna jalgade vahelt teise kätte ning aseta teisele poole põrandale. Niimoodi kordamööda, kuni soovitud arv korduseid on täis. Tuharad laulavad rõõmust. Kui mitte enne, siis ülejärgmisel päeval kindlasti. Foto: 4 X Meelis Meilbaum, montaaž
Kükita, võta WC-paberi rull, tõuse püsti ja tee hüppelt 180-kraadine pööre. Kükita uuesti ja aseta rull põrandale. Juba kümne korduse järel annavad jalad tunda.
Kükita, võta WC-paberi rull, tõuse püsti ja tee hüppelt 180-kraadine pööre. Kükita uuesti ja aseta rull põrandale. Juba kümne korduse järel annavad jalad tunda. Foto: 4 X Meelis Meilbaum, montaaž

Harjutused seljale

Lähteasendiks on küünartoenglamang ehk plank. Siruta käed, võta virnast paberirull ning aseta teisele poole maha. Korda mõlema käega. See harjutus paneb tööle kogu keha lihased.
Lähteasendiks on küünartoenglamang ehk plank. Siruta käed, võta virnast paberirull ning aseta teisele poole maha. Korda mõlema käega. See harjutus paneb tööle kogu keha lihased. Foto: 4 X Meelis Meilbaum, montaaž
Küünarkülgtoenglamangust ehk küljel plangust võta rull ning tõsta enda selja taha. Korda teise käega. Taas on kogu kere lihased vahvasti ametis.
Küünarkülgtoenglamangust ehk küljel plangust võta rull ning tõsta enda selja taha. Korda teise käega. Taas on kogu kere lihased vahvasti ametis. Foto: 4 X Meelis Meilbaum, montaaž

Harjutused kõhule

Lama selili, jalad veidi harkis ja kõverdatud. Ühe versiooni puhul võta enda pea kohalt kahe käega virnast rull tualettpaberit ja aseta see enda jalgade vahele maha. Kui rullivirn saab otsa, korda harjutust vastupidi. Külgmiste lihaste pingutamiseks aseta rullivirn kõrva juurde ning tõsta see teisele poole enda kõrvale.
Lama selili, jalad veidi harkis ja kõverdatud. Ühe versiooni puhul võta enda pea kohalt kahe käega virnast rull tualettpaberit ja aseta see enda jalgade vahele maha. Kui rullivirn saab otsa, korda harjutust vastupidi. Külgmiste lihaste pingutamiseks aseta rullivirn kõrva juurde ning tõsta see teisele poole enda kõrvale. Foto: 4 X Meelis Meilbaum, montaaž
Võta sisse kaaliste. Lihtsama variandi puhul võib käed maha toetada, keerulisema puhul hoia need õhus. Võta jalgadega virnast WC-paberi rull ning aseta seda kordamööda endast vasakule ja paremale. Proovi tekitada mõlemale poole uus virn. Pärast korja jalgadega kaks virna taas enda ette üheks torniks kokku. Harjutus nõuab tasakaalu ja kannatlikkust.
Võta sisse kaaliste. Lihtsama variandi puhul võib käed maha toetada, keerulisema puhul hoia need õhus. Võta jalgadega virnast WC-paberi rull ning aseta seda kordamööda endast vasakule ja paremale. Proovi tekitada mõlemale poole uus virn. Pärast korja jalgadega kaks virna taas enda ette üheks torniks kokku. Harjutus nõuab tasakaalu ja kannatlikkust. Foto: 4 X Meelis Meilbaum, montaaž
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles