Piimatoodang lehma kohta kasvas rekordilise 8833 kilogrammini

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põllumajandustoodangu väärtuseks kujunes 2016. aastal 767 miljonit eurot. Piimatoodang lehma kohta tõusis rekordilise 8833 kilogrammini, mis on 391 kilo enam kui 2015. aastal, selgub maaeluministeeriumis koostatud põllumajandussektori 2016. aasta ülevaatest.

“Taimekasvatuses oli keeruline aasta – kehvade ilmastikuolude tõttu langes saagikus, mis omakorda tõi kaasa toodangu väärtuse languse,” ütles põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban. “Seevastu loomakasvatuses on näha positiivseid märke – loomakasvatustoodangu kokkuostuhinnad on hakanud tõusma ja tootmine muutub efektiivsemaks, mille kinnituseks on keskmise piimatoodangu tõus,” lisas ta.

Piima toodeti 781 000 tonni, mis on veidi vähem kui 2015. aastal. Piima keskmine kokkuostuhind jäi 2015. aasta tasemele ja oli 237 eurot tonni kohta. Aasta teises pooles hakkas kokkuostuhind tõusma ning detsembris maksti piimatonni eest juba 323 eurot. “Tõusev piima kokkuostuhind annab lootust, et madalseis on läbi,” lausus Marko Gorban.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles