Ideaaltingimused tõid droonid Väike-Maarjasse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rando Mere aktsioonis: drooni ­juhtimine käib puldiga ja  läbi spetsiaalsete prillide, kust piloot näeb läbi droonile kinnitatud kaamera masina täpset lennuteekonda.
Rando Mere aktsioonis: drooni ­juhtimine käib puldiga ja läbi spetsiaalsete prillide, kust piloot näeb läbi droonile kinnitatud kaamera masina täpset lennuteekonda. Foto: Meelis Meilbaum

Pisikesi koptereid meenutavad sumisevad lennumasinad muutuvad eestlaste seas üha populaarsemaks. Pühapäeval täitsid droonid Väike-Maarja mudelihalli.

Võistluse korraldanud Saue mudeliklubi HobiZone liige Rando Mere rääkis, et võistlusdroonide mõõduvõtmistega alustati jaanuaris ning siiamaani on üritused toimunud Sauel. Väike-Maarjasse tuldi seetõttu, et siinsed tingimused droonide lennutamiseks on ideaalilähedased. “Siin on võimalik suuremate droonidega starti tulla,” ütles Mere. Rando Mere ise Lääne-Virumaaga seotud ei ole, kuid Väike-Maarja mudelihallist oli ta teadlik.

Droonide võistluspäev algas juba vara treening- ja kvalifikatsioonilendudega. “Siin läheb kiirelt ja halastust ei ole,” tutvustas Mere droonipilootide võistlust. Esmalt tuleb rajaga tutvust teha, alles seejärel saab võistlema hakata. Kuna Eestis on droonide võistlussport üsna uus ala, on kõik sellega tegelejad ikkagi harrastajad, professionaale pole. “See on uus ja arenev spordiala nii Eestis kui ka maailmas,” ütles Mere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles