Vähemus või unikaalsus

Heiki Põldaru
, kuue lapse isa ja viiekordne vanaisa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Põldaru.
Heiki Põldaru. Foto: Kuvatõmmis, töötlus

“Ära mine närvi, ära mine na, närv pole pood, kuhu peab minema,” lõpetab National Geographic Eesti peatoimetaja Erkki Peetsalu oma toimetajaveeru ja sellega alustan oma tähelepanekuid ajakirja National Geographic tänavuse jaanuarinumbri kohta “Sugude eri”, mida nimetan artiklis edaspidi “ajakirjaks”.

Kirjutan oma mõtetest isa ja vanaisana sellepärast, et loetud materjal oli minule üllatav. Arvan, et veel mõnele võib see näida hämmastav ega pruugita teada, millest jutt tegelikult käib. Kuna see hakkab puudutama juba meie väikelapsi, on ehk õigus uuendused enne nende ühiskonnas rakendamist läbi mõelda eelkõige lastevanematena. Loomulikult ei osata sellise uuenduse mõju kohe prognoosida ja alles aastakümnete pärast saaksime kogemuste põhjal teada, kui hea või kui kohutav mõju sellisel uuendusel on olnud.

Tsiteerin selles artiklis võimalikult palju ajakirja, et minimaalselt materjali kallutada. Peamiselt esitan artiklis küsimusi, millele iga lugeja saab vastata oma maailmakaemusest lähtuvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles