Kopp pühkis Tammiku trahteri maamunalt

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loa ajaloolise hoone lammutamiseks andis Rakvere linnavalitsus esmaspäeval, eile õhtuks oli majast järel vaid prügikuhi.
Loa ajaloolise hoone lammutamiseks andis Rakvere linnavalitsus esmaspäeval, eile õhtuks oli majast järel vaid prügikuhi. Foto: Meelis Meilbaum

Mullu ööl vastu 1. oktoobrit põlema süttinud ning tulekahjus rängalt kannatada saanud ajaloolisele Rakvere tammikus asuvale kõrtsihoonele löödi eile kopp sisse ja maja lammutati. Hoone omaniku Elmo Ehrlichi sõnul oli hoone pärast põlengut nii kehvas seisukorras, et selle taastamine polnud enam mõistlik. “Lammutame maha, eks siis vaatame, mis saab,” lausus Ehrlich. Ta lisas, et on plaan ehitada kinnistule ühepereelamu.

Ehitusloa hoone lammutamiseks väljastas Rakvere linnavalitsus esmaspäeval.

Ehitusloa seletuskirjas seisab, et Tammiku 6 hoonet kujul, mille tõttu hinnati see Rakvere linna üldplaneeringus väga väärtuslikuks, enam ei eksisteeri. Põlengujärgsete kahjustustega hoone rekonstrueerimine või restaureerimine oleks hoone tehnilise seisundi tõttu ülemäära kulukas ning tegemist ei oleks enam ainsa säilinud puidust kõrtsihoonega Rakvere linnas – oli ju see põhjus, miks hoone väga väärtuslikuks kuulutati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles