Kolme hukkunuga avarii põhjustaja kohtuprotsessi osas valitseb segadus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Narva maantee 125. kilomeetril Koogu külas põrkasid kokku ja paiskusid kraavi väikekaubik Opel, ekskursioonibuss Mercedes ja maastur.
Tallinna-Narva maantee 125. kilomeetril Koogu külas põrkasid kokku ja paiskusid kraavi väikekaubik Opel, ekskursioonibuss Mercedes ja maastur. Foto: Meelis Meilbaum

Viru maakohus pidi kolmapäeval määrama, millal algab protsess mullu suvel Ida-Virumaal kolm inimelu nõudnud liiklusõnnetuse põhjustanud Jaani süüasjas, kuid istungite ajakava veel selgeks ei saanud.

"Eelistung lükkus edasi, kuna kaitsja ja prokurör on hõivatud teises kriminaalasjas aasta lõpuni, ning kas see teine asi lõpeb varem kokkuleppega või mitte, selgub alles aprillis. Uus eelistung määrati 12. aprilliks," selgitas kohtu pressiesindaja.

Süüdistuse kohaselt sooritas toona 27-aastane Jaan eelmise aasta 30. juulil kella 20.59 ajal Ida-Virumaal Aseri vallas Koogu külas Narva–Tallinna maantee 125. kilomeetril asuval ristmikul BMW-ga parempöörde peateele. Parempööret tehes kaotas juht liiga suure kiiruse tõttu auto üle kontrolli ning BMW põrkas kokku vastu liikunud reisibussiga.

Sündmuskohal surid BMW-s tagaistmel viibinud 21-aastane noormees ja 20-aastane naine ning järgmisel päeval suri haiglas ka juhi kõrvalistmel viibinud 21-aastane naine.

Ida prefektuuri Jõhvi politseijaoskonna juht Kalle Kuusik ütles, et suvine traagiline liiklusõnnetus on halvim näide sellest, kuidas oma sõiduoskust teinekord üle hinnatakse. „Linnatänavatel ja maanteedel tuleb järgida liikluseeskirju, ning kui tekib soov oma oskusi proovile panna, tuleb valida selleks ettenähtud koht,“ lisas Kuusik. „Politsei panustab iga päev turvalisse liiklemisse, aga ka juhid ise peavad teiste liiklejatega rohkem arvestama ja oma sõiduoskuseid kriitilisemalt hindama,“ sõnas jaoskonna juht.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Maarja Germanni sõnul kujutab mis tahes mootorsõiduk endast suuremat ohuallikat ning istudes autorooli, tuleb juhil lisaks enda ohutusele mõelda ka kaasliiklejate ohutusele. „Iga sõidukijuht peab arvestama oma sõidukogemust, teeolusid, tee ja sõiduki seisundit, ilmastikutingimusi. Professionaalne ja vilunud autojuht peab oskama ohtusid õigesti hinnata," lisas Germann.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust korraldas Ida prefektuur Viru ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles