DisainiSahvris sünnib asju

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taivo ja Tea Tõnurist toimetavad oma majapidamises rõõmuga. Vanad adrad ja vankrirattad saavad Taivo käes endale külge mõned vigurid ja uue kasutuse.
Taivo ja Tea Tõnurist toimetavad oma majapidamises rõõmuga. Vanad adrad ja vankrirattad saavad Taivo käes endale külge mõned vigurid ja uue kasutuse. Foto: Meelis Meilbaum

“Naised, kartke kuldsete kätega mehi, sest siis ei saa te ühtki uut asja oma koju – iga soovi kohta ütleb mees: “Ise teen!”,” räägib naerdes Tea Tõnurist, kelle abikaasa Taivo ettevõte kannab nime DisainiSahver OÜ ning kelle oma kätega ehitatud kodugi võib disainisahvriks pidada.

Vanad adrad, mille külge on “poogitud” lillekastid; hangud, mida saab kahest otsast ketti pidi lakke riputada ning mille piide vahele veinipokaale lükkida; koorelahutajast lillepotiümbris; laud, mille plaadiks on vana aidauks ja jalad võetud hoopis kontorilaualt. Need on mõned näited Taivo Tõnuristi töödest. “Ma ei restaureeri, ma renoveerin. Antiigihuviliste jaoks kaotavad need asjad mõtte, sest mina ei taasta algset asja, vaid panen mõne kiiksu juurde,” selgitab Tõnurist, kes pooldab taastarbimist ja asjade ümbertegemist.

See pole enam hang, see on DisainiSahvri pokaalihoidja. Sobib näiteks suvisesse grillinurka.
See pole enam hang, see on DisainiSahvri pokaalihoidja. Sobib näiteks suvisesse grillinurka. Foto: Meelis Meilbaum
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles