Tamsalu tahab luua oma kompetentsikeskust

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu uhke bussijaama taga olev  pika ajalooga suur maja oleks kohalike arvates kompetentsikeskuse jaoks igati paslik hoone.
Tamsalu uhke bussijaama taga olev pika ajalooga suur maja oleks kohalike arvates kompetentsikeskuse jaoks igati paslik hoone. Foto: Meelis Meilbaum

Tamsalu kesklinnas uhke uue bussijaama taga seisab peaaegu tühjana vana väärikas kahekorruseline puumaja, mida kohalik rahvas tahab uuele elule äratada. MTÜ Tamsalu Mõttevabrik eestvedaja, Tartu ülikooli usuteaduskonna juhataja Urmas Nõmmik, kes elab Tamsalu külje all Uudekülas, tuli juba tükk aega tagasi välja mõttega, et sinna majja sobiks söögikoht ja seminariruumid.

“Minu mõtted hakkasid liikuma seoses revolutsiooniga raudteel – logistiliselt oleme ju geniaalses asukohas Tallinna ja Tartu vahel,” ütles Nõmmik.

Ta rääkis, et peab tööülesannete tõttu sõitma päris palju ennekõike Tartusse, aga ka Tallinnasse. “Mõtlesin, et võiks ju üliõpilased või kolleegid hoopis Tamsallu kutsuda, aga siin polegi kohta, kus kedagi vastu võtta,” lausus Nõmmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles