Avatud talude päevale on registreerunud 80 talu ja põllumajandustootjat

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud Talude päev Lääne-Virumaal
Avatud Talude päev Lääne-Virumaal Foto: KASPER MÄE/VIRUMAA TEATAJA

23. juulil kolmandat korda toimuvale üleeestilisele avatud talude päevale on registreerunud juba 80 talu ja põllumajandustootjat. Registreeruda on võimalik 1. maini.

Enim talusid on registreerunud Pärnumaalt (13). Tartumaalt on kirja pannud 12 talu, Harjumaalt 10, Lääne-Virumaalt 9, Põlvamaalt 7, Järva- ja Viljandimaalt 5, Rapla-, Saare- ja Võrumaalt 4, Ida-Virumaalt 3, Läänemaalt 2, Hiiu- ning Valgamaalt 1. Registreerima oodatakse ka Jõgevamaa talusid.

„Avatud talude päeval osalemine annab suurepärase võimaluse oma uksed avada ja inimestele näidata, kuidas tänapäeva talu end majandab ja elab ning valmib kodumaine toit,” ütles avatud talude päeva projektijuht Karolin Lillemäe maaeluministeeriumist.

 „Avatud talude päeval käib külastajaid sadade kaupa, mis omakorda tähendab sadu kordi suuremat rõõmu pakkuda inimestele maavillaseid emotsioone – tutvustada põlist lambatõugu, näidata villatöid lambapügamisest kirikinda kudumiseni ja pakkuda võimalust midagi mälestuseks kaasa osta,” ütles kolmandat korda osaleva Mikkeni lambatalu perenaine Kristel Kuusik. „Kui inimestel on meie juures hea olla, laeb see ka meid energiat täis ja innustab edasi tegutsema.”

Esimene avatud talude päev toimus 2015. aastal, kui külastajatele avas uksed 147 talu, 2016. aastal osales 234 talu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles