Korteriühistute infopäev läks täismajale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakveres toimus infopäev uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse kohta, kus tutvustati, milliseid muudatusi toob uus seadus kaasa korteriühistutele ja korteriomanike ühisustele. Kolmetunnise loenguga esinenud Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul oli infopäev üles ehitatud kehtiva õiguse ja järgmise aasta alguses jõustuva uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse võrdleval analüüsil.

Käsitlemist leidsid uues seaduses sisalduvad korteriühistuid puudutavad õiguspõhimõtted. Mardi sõnul puudutab suurim muudatus 2018. aastal jõustuvas korteriomandi- ja korteriühistuseaduses korteriomanike ühisusi, mis muutuvad uue seaduse alusel korteriühistuteks.

EKÜL-i juhatuse liikme Andres Jaadla sõnul oli huvi infopäeva vastu suur. Üritus läks täismajale ning tuli tuua isegi lisatoole, et kõik istuma saaks. “Hämmastav täheldada, et kõik kolm tundi kuulasid Virumaa korteriühistute juhid ettekandjat tähelepanelikult. Oli kuulda vaid pastakate krabinat,” rääkis Jaadla. Paljud ühistujuhid said oma küsimustele vastused pärast loengut toimunud küsimuste-vastuste voorus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles