Hobuste töö metsas väärib küünlaid

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobune on metsa väljaveol mõnes kohas asendamatu abiline. Rasketehnikat kasutades jääks maha laastatud maa.
Hobune on metsa väljaveol mõnes kohas asendamatu abiline. Rasketehnikat kasutades jääks maha laastatud maa. Foto: Toomas Herm

Eelmisel nädalal Harjumaal Kolgakülas peetud pärandiseminaril räägiti hobuste töö väärtustamisest, mida riik aga piisavalt ei tee.

Seminari “Pärandmetsad ja metsamajandus” moderaator Artur Talvik rääkis, et mets on meie jaoks olnud hirmutav, teisalt jälle emotsioonide kogumise koht. “Kuidas metsaga ümber käia, et see ei riivaks silma?” küsis Talvik ja rääkis loo, et postitas seminariga seonduva metsa ja hobuste töö oma Facebooki-lehele. Kommentaarides hakati kohe halvustavalt pärima, et kas tahetakse hobused ka linna tuua või metsa mingi muuseum rajada.

Lahemaa rahvuspargi koostöökogu liige, Tammistu külavanem Marti Hääl näitas fotosid oma kodukohast Juminda poolsaarel. Fotod olid tehtud enne ja pärast metsatöid. Vesisevõitu talve tõttu oli rasketehnika jätnud metsa sügavad rööpad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles