Fotod ja video: soomuskool korraldas esimesed jalaväe lahingumasinate CV9035 lahinglaskmised

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. jalaväebrigaadi soomuskool korraldas sel nädalal keskpolügoonil esimesed jalaväe lahingumasina CV9035EE lahinglaskmised, millest võttis osa kakskümmend masinameeskonna kursusel õppivat scouts-pataljoni A-kompanii kaitseväelast.

"Laskeharjutused läksid paremini kui ootasime, mis näitab, et meeskondade väljaõpe on olnud täiesti piisav," ütles scouts-pataljoni A-kompanii ülem kapten Madis Koosa.

Kuut jalaväe lahingumasinat CV9035 kasutanud soomukimeeskonnad lasid sihtmärkide pihta nii 35-millimeetrise kiirlaskekahuri kui ka 7,6-millimeetrise pardakuulipildujaga. Võimalikult reaalse sihtimis- ja laskekogemuse saamiseks lasti nii päevavalges kui ka õhtupimeduses mitmeid eri kaugusel asuvaid sihtmärke, kasutades selleks kas päevasihikut või termokaamerat.

Esmaspäevast tänaseni kestnud laskelaagriga lõpeb selle aasta alguses 1. jalaväebrigaadi soomuskoolis alanud masinameeskonna kursus, mille eesmärk on õpetada lahingumasina CV9035 kasutamist.

CV9035 on scouts-pataljoni relvastuses olev Rootsi päritolu jalaväe lahingumasin, mille 35-millimeetrise Bushmaster III kiirlaskekahuri efektiivne laskekaugus on kuni kaks kilomeetrit. Kokku hankis Eesti Hollandilt 44 lahingumasinat, millest kaksteist on kohal. Ülejäänud jalaväe lahingumasinad jõuavad Eestisse järgmise aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles