Einar Vallbaum kasutas riigikogu liikme kuluhüvitise ära täielikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum
Einar Vallbaum Foto: Internet

Üheksa riigikogu liiget kasutas möödunud aasta jooksul kuluhüvitiseks ettenähtud summa ära täielikult, nende seas Lääne-Virumaalt valitud Einar Vallbaum.

Möödunud aastal oli ühel riigikogu liikmel võimalik lasta kulusid hüvitada 12 380 euro ja 97 sendi ulatuses.

Selle summa kulutasid täielikult ära Raivo Aeg ja Einar Vallbaum Isamaa ja Res Publica Liidust, Olga Ivanova, Erki Savisaar ja Märt Sults keskerakonnast ning Yoko Alender ja Imre Sooäär reformierakonnast.

Praeguseks riigikogust lahkunud Mihkel Raud sotsiaaldemokraatlikust erakonnast lasi kulusid hüvitada 5677 euro ja 91 sendi eest, asendusliikmena riigikokku läinud Tiit Terik keskerakonnast aga 1306 euro ja 24 sendi eest. Nemadki kasutasid ära maksimaalse võimaliku summa.

Lääne-Virumaalt riigikokku valitud Siret Kotka (keskerakond) lasi kulusid hüvitada 12 267 euro eest ehk võimalikust 99,1 protsendi ulatuses ning Valdo Randpere (reformierakond) 12 277 euro eest ehk 99,2 protsendi ulatuses.

Asendusliikmena riigikokku pääsenud Toomas Väinaste (keskerakond) kasutas kuluhüvitise ära 91,5-protsendiliselt.

Terve aasta riigikogus töötanud saadikutest käis kuluhüvitisega kõige säästlikumalt ümber riigikogu esimees sotsiaaldemokraat Eiki Nestor, kes kasutas kogusummast ära vaid 10,3 protsenti. Vähem kui kolmandiku kasutasid hüvitisest ära vabaerakonna fraktsiooni kuuluvad Krista Aru, Jüri Adams ja Ain Lutsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles