Video: Tapale jõudis esimene osa Prantsuse lahingutehnikast

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul jõudis kaitseväe Tapa linnakusse esimene osa NATO lahingugruppi kuuluva Prantsuse kaitseväe tehnikast.

Prantsusmaa panustab Eestisse paigutatavasse NATO lahingugruppi 300 kaitseväelasega ja lahingutehnikaga, sealhulgas tankidega Leclerc, mis saabuvad Eestisse järgmisel nädalal. Lisaks tankidele saabuvad koos Prantsuse kaitseväelastega Eestisse ka jalaväelahingumasinad ja soomukid.

Prantslased panustavad NATO lahingugruppi järgneva kaheksa kuu vältel, andes seejärel vastutuse üle taanlastele. Lahingugruppi kuulub ligi 1200 liitlassõdurit.

Ühendkuningriik panustab rohkem kui 800 kaitseväelasega ja tankidega Challenger 2, jalaväelahingumasinatega Warrior, liikursuurtükkidega AS90 ja soomukitega.

NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid möödunud juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada NATO pataljonide lahingugrupid Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poolasse. Eestis paiknema hakkava NATO lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriik, panustavateks riikideks Prantsusmaa ja Taani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles