Maanteeamet: aeg on mõelda rehvide vahetusele (1)

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehvid. Pilt on illustratiivne.
Naastrehvid. Pilt on illustratiivne. Foto: Internet

Talverehvide kohustuslik kasutusaeg on küll lõppenud, kuid talviste tee- ja ilmaolude jätkumisel võib naastrehve kasutada 30. aprillini.

Maanteeameti liikluseksperdi Villu Vane sõnul rehvivahetuseks keegi eraldi korraldust ei anna, selle otsuse teeb iga juht ise oma teekonna põhjal.

"Ilm on kevadine ja suurem lumi läinud. Rehvivahetusele peaks mõtlema, kuid arvestada tuleb, et ilmaprognooside kohaselt võib mõnel päeval tulla veel nii lund kui ka lörtsi. Seega, kiirustama ei pea, kuid liigselt venitada ei ole mõtet,” selgitas Vane.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe lisas, et rehvid võiks vahetada siis, kui temperatuur on püsivalt plussis. "Soovitan juba praegu suverehvid üle vaadata, ning kui nende mustrisügavusest jääb vajaka, siis minna uute järele," ütles Tikerpe. Suverehvid hoiavad sõidukit kõige paremini teel siis, kui mustrijääk on vähemalt kaks millimeetrit. "Rehve ostes ei tohiks mõelda raha säästmisele, sest sõidukit ühendavad teega ainult rehvid," selgitas Tikerpe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles