Külaelanike soovi ümberlükkamise põhjus peab olema arusaadav

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaal asuva Ambla valla Ambla-poolse osa elanikud sooviksid liituda Tapa vallaga, selleks koguti eelmisel kevadel üle 400 allkirja.
Järvamaal asuva Ambla valla Ambla-poolse osa elanikud sooviksid liituda Tapa vallaga, selleks koguti eelmisel kevadel üle 400 allkirja. Foto: Arvet Mägi

Vabaerakonda kuuluvad riigikogu liikmed pöördusid õiguskantsleri poole, esitades arupärimise külade põhjendatud soovi kohta muuta omavalitsuslikku kuuluvust.

“Külade ühest omavalitsusest teise üleminekuga seotud sätteid leidub erinevates seadustes. Erinevate sätete rohkus ei tee seda protsessi sugugi lihtsaks ning on tekitanud arusaamatusi. Samas on esile kerkinud terve rida juhtumeid, kus küladel on tekkinud kindel soov oma kuuluvuse üle ise otsustada,” tõi riigikogu liige Küllike Kübarsepp eelmisel nädalal riigikogu istungil käsitletud arupärimises välja.

Kübarsepp märkis, et mitu volikogu on menetlenud külade soove liikuda ühest omavalitsusest teise kogukonna suhtes üleolevalt ning ilmselt ka seadustes esitatud nõudeid rikkudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles