Eestis tiirutav veganibuss pakkus Rakveres taimset tänavatoitu

Kärt Devaney
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimetoitu pakkuvad neiud teevad seda oma sõnul eeskätt loomade nimel.
Taimetoitu pakkuvad neiud teevad seda oma sõnul eeskätt loomade nimel. Foto: Erakogu

Läinud nädalal seisis Rakveres Tsentrumi keskuse ees värvikirev toidubuss, mida tuntakse Veg Machine’ina. Bussi omanike sõnul on tegemist masinaga, kus tehakse ja pakutakse vaid rõõmsaks tegevat veganitoitu. Teisisõnu on oluline, et taaskasutus ja roheline mõtteviis jõuaks võimalikult paljudeni.

Külmast tuulisest kevadilmast hoolimata olid veganibussiga kohale veerenud kokad rõõmsad ja pakkusid muusika saatel maitsvat taimetoitu. Asja algataja Maarja Laineviir selgitas, et tegemist on nende teise Eesti tuuriga. Võttes arvesse, et tegutsetud on umbes pool aastat, on aktsioon maitsvat taimetoitu üle Eesti laiali vedada igati õnnestunud.

“Mõtlesin, et kuna talvel pole väga kusagilt vegani tänavatoitu saada, tuleks midagi ette võtta ja ära korraldada. See kõik on läinud väga edukalt, inimesed ootavad meid igasse linna tagasi. Arvan, et tuur jääb aastateks meie traditsiooniks,” jutustas Laineviir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles