Metsa eksinud mees leiti drooni abil

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnikast on abi: esimest korda Eestis suutis inimestele appi tulla droon, mis avastas gaasitrassil ukerdava taadi.
Tehnikast on abi: esimest korda Eestis suutis inimestele appi tulla droon, mis avastas gaasitrassil ukerdava taadi. Foto: Marianne Loorents

​Rakvere päästekomandos olev Ida päästekeskuse ainus droon leidis eelmisel kolmapäeval üles metsa eksinu, seda esimest korda Eestis.

Ida päästekeskuse Lääne-Virumaa päästepiirkonna juhataja Jaak Kirsipuu sõnul lahkus läinud teisipäeval kell 15 Väike-Maarja vallas Müürikul oma kodust 84-aastane Valentin. Lähedased hakkasid teda juba samal päeval otsima, järgmisel kaasati otsingutesse ka Ida päästekeskuse droon.

“Kell pool kaks helistas politsei ja palus drooni appi, et maaalasid läbi otsida,” ütles Kirsipuu. “Metsa drooniga ei näe, mööda gaasitorusid autoga ei sõida,” lisas Kirsipuu. Drooni gaasitorude kohal lennutades nägidki päästjad, et keegi ronib neist üle. Edasi joosti droonipildilt nähtud kohta ja eakas mees oligi leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles