Prantsuse tankid saabuvad kolmapäeval Tapale

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leclerc-tüüpi tank.
Leclerc-tüüpi tank. Foto: Internet

Kolmapäeva hommikul saabub Tapa raudteejaama ligi 30 ühikut NATO lahingugruppi kuuluva Prantsuse kaitseväe tehnikat, sealhulgas tankid Leclerc.

Eestisse saabuva ligi 1200 kaitseväelasest koosneva NATO lahingugrupi relvastusse kuuluvad Ühendkuningriigi ja Prantsusmaa tankid ja jalaväe lahingumasinad ning brittide iseliikuvad suurtükid.

Esmaspäeval saabus kaitseväe Tapa linnakusse teine osa liitlaste lahingugruppi panustava Prantsuse kaitseväe tehnikast, sealhulgas jalaväe lahingumasinad, teatas kaitseväe peastaap.

Prantsusmaa panustab Eestisse paigutatavasse NATO lahingugruppi 300 kaitseväelasega ja lahingutehnikaga, sealhulgas tankidega Leclerc. Lisaks tankidele on Prantsuse kaitseväelased varustatud jalaväe lahingumasinatega VBCI ja soomukitega VAB. Prantslased teenivad Tapal järgnevad kaheksa kuud, andes seejärel vastutuse üle taanlastele.

NATO lahingugrupi siirmine Eestisse lõpeb plaanide kohaselt aprilli esimeses pooles. Praegu viibib Eestis juba üle kahesaja Ühendkuningriigi ning viiskümmend Prantsuse kaitseväelast.

NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid möödunud juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada alliansi lahingugrupid Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poolasse. Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi juhtriik on Ühendkuningriik, panustavad riigid Prantsusmaa ja Taani. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles