Juhtkiri: haigus või mugavus?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linnas on elanikke peaaegu 16 000, apteeke aga 12. Päris palju apteeke inimeste arvu kohta, tundub, et tarbijal millegi üle nuriseda küll ei ole. Elanikkond vananeb, aga vanusega kaasnevad tõved, mis vajavad ravi.

Inimesed soovivad toidupoes käies ravimidki samast majast kätte saada.

Nii nähakse tulevikku kaubanduskeskustes asuvatel rohupoodidel, kust inimesel on võimalik lihtsa vaevaga kätte saada saiapäts, peavalutablett, uued saapad ja värske ajaleht.

Tänavaäärsetesse apteekidesse minek tuleb eraldi ette võtta, ka vaevlevad need rohupoed tihtilugu parkimisprobleemi käes, nõnda neile pikka tulevikku ei nähta.

Kes teab, ehk hakkavad apteekide asemel ühel hetkel laiutama elustiilipoed neile, kelle vajadusi tavalised toidukauplused enam rahuldada ei suuda.

Lisaks tingib apteegirohkus konkurentsi ning kampaaniatega üksteise ületrumpamine on elu ja surma küsimus, sest peale rohupoe mugava asukoha on tarbijale kindlasti oluline ka hind, millega toote kätte saab.

Rakvere apteegirohkus võib ­jätta mulje, et siinsed inimesed on väga haiged. Samas pole apteek enam üksnes ravimite soetamise koht.

Käivad seal ju täiesti tervedki inimesed, et näiteks toidulisandeid ja vitamiine, mähkmeid ja taimeteesid osta. Otsides nahasõbralikku kosmeetikat, loodustooteid või kehahooldusvahendeid, on apteek esimene koht, kuhu sammud seatakse.

Apteek pole enam kaugeltki pelgalt rohupood. Kes teab, ehk hakkavad apteekide asemel ühel hetkel laiutama elustiilipoed neile, kelle vajadusi tavalised toidukauplused enam rahuldada ei suuda.

Apteegi ülalpidamine ei ole ilmselt odav, aga ravimidki pole madala hinnaga. Kui inimesel on häda, siis tuleb abi otsida. Nii täidavad apteekrid sageli ka perearsti, sõbra või nõuandja rolli, sest pääs eriarsti juurde võib võtta aega, apteeker on aga käepärast iga päev.

Apteekril peab inimese jaoks mahti olema, üks apteek ligikaudu 1300 inimese kohta seda ka võimaldab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles