Vastukaja: reostusrongi jälgedes. Kust leida kiiret abi?

Taimi Parve
, keskkonnakaitsja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimi Parve
Taimi Parve Foto: Erakogu

Samal teemal: Eva Klaas, Toomas Herm “Reostusrong sirtsutas lahustit Kiviõlist Tapani” (29. märtsi Virumaa Teatajas)

Eile keskpäeval helistas Tapalt mu kodusele telefonile tuttav mees ja palus abi. Ta kirjeldas Sondast Tapale jõudnud rongi, mille tsisternist lekib linna mürgiseid gaase. Ta kirjeldas ka inimeste tervisehäireid: iiveldust, halba enesetunnet. Küsis, mida saaks teha, et olukord kiiresti korda saaks. Ta lisas, et telefoninumbril 1313 vastatakse lihtsalt: “Me teame.” Rohkem midagi.

Kuna Tapa vanemad inimesed mäletavad mind Lääne-Viru maavalitsuse keskkonnanõunikuna ajast, mil sõjaväe lennuväljalt leviv kütusereostus põles inimeste kodukaevudes, ja tollast koostööd ametkondadega, tekkis ilmselt nüüd analoogne võimalus: keegi ju peab lahtised otsad koondama. Küsiti nõu, kust kiiresti õiget abi saada.

Mulle meenus kolmekümne aasta tagune tegevus: suurem omavalitsus – seega maavalitsus ja tema juhtimisstruktuur. Isiklikud kogemused olid mul juba loomaarstina taudide ja katku ajast, kui kiiresti tuli appi nii seadus kui teadus maavalitsusele alluvate üksustena. Tõhusalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles