Uljaste järvede hoiuala liidetakse samanimelise kaitsealaga

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uljaste järv.
Uljaste järv. Foto: Meelis Meilbaum

Riik liidab Uljaste järvede kaitsealaga samanimelise oosi ja järve ning neid ümbritseva raba.

Valitsus võttis tänasel istungil vastu määruse, mis muudab Uljaste maastikukaitseala kaitse-eeskirja ning liidab sellega Uljaste järvede hoiuala ja seda ümbritseva rabamassiivi, teatas valitsuse pressiesindaja. Liidetavad alad olid varem kaitse all ainult osaliselt.

Kehtivat kaitsekorda muudetakse raba-, vee- ja metsaelupaikade kaitse tagamiseks. Lisaks kaitstakse alal ka metsaelupaigatüüpe, nagu vanad loodusmetsad, vanad laialehised metsad, rohunditerikkad kuusikud, soostuvad ja soolehtmetsad. Liikidest on eesmärk kaitsta vesilobeeliat ja järv-lahnarohtu.

Kaitsealust maad lisandub 384,4 hektarit, millest sihtkaitsevööndisse on arvatud 383 hektarit, sellest 366,9 hektarit on riigimaa, 14,2 hektarit eramaa ning 0,3 hektarit jätkuvalt riigi omanduses olev maa. Seni kaitstavast alast arvatakse välja 3,1 hektarit varem piiranguvööndis asunud kaitsealust maad, millest 2,8 hektarit on eramaa ja 0,3 hektarit riigimaa.

Uljaste maastikukaitseala pindala on 637,6 hektarit. Kaitsealast 602,3 hektarit asub riigimaal, 34,7 hektarit eramaal ja 0,6 hektarit on jätkuvalt riigi omandis olev maa.

Kaitseala asub Lääne-Viru maakonnas Rägavere vallas Uljaste ja Viru-Kabala külas ja Ida-Viru maakonnas Sonda vallas Uljaste külas. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles