Esmaspäeval lekkis tsisternvagunitest ligi 52 tonni kemikaali

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents

Virumaal lekkis esmaspäeval toimunud keemiaõnnetuses kahest tsisternvagunist kokku 51,9 tonni kemikaali.

Tegemist on kiiresti aurustuva kemikaaliga ja seetõttu ei saa lekke alguskohta ja pinnasesse imbunud lahusti kogust üheselt määratleda, teatas logistikafirma EVR Cargo esindaja.

Kolmapäeval olid Muuga kaubajaamas lahusti ümberlaadimise juures keskkonnainspektsiooni, EVR Cargo ja kauba saaja esindajad, kes mõõtsid kaod üle.

Lekete avastamise järel läbis rong teisipäeval Tapal asjatundjate komisjoni põhjaliku kontrolli, mille käigus avati tolli pandud plommid ning kontrolliti üle põhjakorgid. Sellega minimeeriti võimalike täiendavate lekete oht ning rong jõudis teisipäeva õhtul Tapalt Muuga kaubajaama. Rong 36 tsisternvaguni ja nelja poolvaguniga alustas teekonda Kohtla jaamast.

Lekkinud vagunite omanik ega rendile andja ei olnud EVR Cargo. EVR Cargo tegi veeremile enne vedu kõik ettenähtud kontrolliprotseduurid, kuid ei tuvastanud leket ega ka muid kõrvalekaldeid. EVR Cargo peab ohutust raudteel äärmiselt tähtsaks ning on juhtunu ja selle tagajärgede osas murelik. EVR Cargo teeb kõik selleks, et aidata välja selgitada juhtunu asjaolud ning tarvitusele võtta taoliste intsidentide kordumist välistavad meetmed, teatas firma esindaja.

Keskkonnainspektsioon alustas keemialekke asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetluse. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles