Politsei tuletab jalgratturitele meelde kiivri kandmise vajadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattur. Pilt on illustratiivne.
Jalgrattur. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Politsei tuletab jalgrattahooaja peatse alguse puhul meelde kiivri kandmise, tee paremas servas sõitmise ning ka teiste liiklusreeglite tundmise ja täitmise vajadust.

"Kõike ei jõua ega saagi üle korrata, kuid pean tähtsaimaks, et ratturid kannaksid hoolimata vanusest kiivrit ja sõidaksid tee paremas servas, võimalusel selleks ette nähtud jalgrattateedel," ütles politsei- ja piirivalveameti liiklusjärelevalvekeskuse liiklustalituse juht Henry Murumaa. "Nii nagu autot juhtides on reeglid, on ka rattaga sõites, aga viimased kipuvad talvega ununema."

Murumaa lisas, et õnnetust saab kõige paremini vältida, kui selleks ei teki võimalustki ja jalgrattateedel sõitmine on suureks abiks. "Ratas ise peab olema helkurite ja tuledega varustatud ning heas korras," lisas ta.

Ratturid satuvad Murumaa sõnul väga tihti ohtu seetõttu, et nad ei tule sõiduteed ületades sadulast maha. "Teed on ohutu ületada ratast lükates," toonitas ta.

Murumaa sõnul peaksid lapsevanemad võtma aega ja ratta enne lapsele kätte andmist üle vaatama ning liiklemise põhitõdesid kordama. "Kuigi lapsed on võimekad, ei saa loota, et nad kõiki reegleid ja turvalise liiklemise põhitõdesid pärast pikka pausi mäletavad," rääkis ta. "Alla kaheksaaastane laps ei tohi ilma täiskasvanud saatjata üldse omapäi sõita ning 10–15-aastastel ratturitel peab väljaspool õueala vändates olema jalgrattaluba. Kuni laps ei ole saanud 16-aastaseks, peab ta kiivrit kandma."

Autojuhid aga peaksid olema tähelepanelikud, sest iga päevaga lisandub teedele aina rohkem nooremaid ja vanemaid rattureid. "Liikluses, nagu elus üldse, tuleb hoolida nii iseendast kui ka teistest," lisas Murumaa. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles