Nädala kaja: kevad meelitab kondama

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merly Raudla.
Merly Raudla. Foto: Meelis Meilbaum

Nostalgiahõnguline aprillinali “Vaata, siga lendab!” on teel ajaloo prügikasti. Pole eriti naljakas, kui keegi selle ütluse peale nina taeva poole pöörab. Seda enam, et õhus liikuvad masinad ei ole haruldus. Äkki juhtubki kellelgi näiteks seapildiga droon olema, mis parasjagu kõrgustes põriseb.

Esimest korda Eestis leiti hiljuti just selle imemasina abil kadunud inimene.

Väike-Maarja lähedal Müürikul otsiti 84-aastast Valentini, kes juba peaaegu ööpäeva võpsikus ekselnud oli.

Tema jäi hulgast otsijatest hoolimata just droonikaamera silma ette. Õnnelik lugu, et taat üksi külmas ja kottpimedas metsas vastu pidas.

Looduses kondamise ja ekslemise ning ­võimaliku eksimisegi kõrgaeg on alles ees.

Looduses kondamise ja ekslemise ning võimaliku eksimisegi kõrgaeg on alles ees.

Küllap saavad päästeameti neli drooni tööd küll ja veel. Aeg-ajalt juhtub ikka, et linnadžunglis orienteeruma harjunud inimene looduses segadusse satub. Põder või karu ju oma kodus ekslevat inimlooma metsast välja ei aita. Vastupidist juhtub aga küll.

Niipea kui kährik inimese koduhoovis end mugavalt tunneb ja päikese käes nina soojendab, helistab inimene kõik ametkonnad läbi ja ajab vaese lojuse metsa tagasi.

Pole ikka ette nähtud, et metsloom inimesega seltsib. Äkki levitab veel haigusi. Rakvere kandis ei ole ravimite kättesaamine õnneks sugugi keeruline. Apteeke kerkib siia pea sama jõudsalt kui löök­auke tänavale.

Peagi avab Lilleoru poe hoones oma uksed Rakvere 12. apteek. Juba 11 apteegi avamise juures tegev olnud Tiina Kompus tõdes, et proovib toidulisandite, vitamiinide ja kosmeetika puhul ka hindadega mängida. On ju ülimalt tore, kui saab toidupoe- ja apteegiskäigu mugavalt ühendada. Milleks võtta ette eraldi sõit, kui saab enne leiva ja piima ostmist apteegist ka vitamiinid ära tuua.

Pärast pikka pimedat talve on vitamiinivarud kehas otsa saamas ning näiteks D-vitamiini võiks purgist juurde ammutada küll.

Vähemalt Virumaa põllumeestel on möödunud talve üle hea meel.

Kuigi suusamaratonide jagu lund ei olnud, kattis valge vaip taliviljapõlde just parasjagu. Lume alt välja sulanud taliviljapõldude olukord veab siinsete põllumeeste näod naerule.

Nüüd on veel vaja mullast tärkavaid võrseid ablaste hanede eest kaitsta. Võikski põllu äärde jalutama minna ja vaadata, kas linnud juba liikvel. Homseks lubati 16 kraadi sooja ka. Ilma naljata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles