Kevad tuleb: eelolev nädal toob üle 10 kraadi ulatuvat päevast õhusooja

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heili Nõgene

Algava nädala esimene pool pakub nii kevadpäikest, tuult ja vihma kui ka mitmel pool üle kümne kraadi ulatuvaid päevaseid õhutemperatuure.

Esmaspäeva öösel on pilves selgimistega ilm ja madalrõhkkonna mõjul sajab siin-seal veel vähest vihma. Puhub loodetuul 3–9 m/s. Sooja on 1–6 kraadi. Esmaspäeva päev tuleb tõusva õhurõhu foonil selgema taevaga ja sajuta. Puhub põhjakaaretuul 2–8 m/s. Sooja on 4–9, Lõuna-Eestis kuni 12 kraadi.

Teisipäeva öösel on mõjusam kõrgrõhkkond, taevas on võrdlemisi selge ning õhutemperatuur langeb. Puhub läänekaaretuul 3–9 m/s. Õhutemperatuur on –3 kuni +2 kraadi. Teisipäeva päeval avaldab Skandinaavia poolt survet aktiivne madalrõhkkond, ilm on vähese ja vahelduva pilvisusega ning sajuta. Edela- ja lõunatuul tugevneb 5–12, saartel ja rannikul puhanguti 15–17 m/s. Sooja on 7–12, rannikul kohati 4 kraadi.

Kolmapäeval laieneb madalrõhkkond jõulisemalt üle Läänemere. Öösel pilvisus tiheneb ning hommikul sajab Lääne-Eestis vihma. Puhub edela- ja lõunatuul 5–12, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Hommikuks tuul nõrgeneb. Sooja on 1–6 kraadi. Kolmapäeva päeval on enamasti pilves ilm ja ajuti sajab vihma. Puhub lõunakaaretuul 3–9 m/s. Sooja on 3–8, Kagu-Eestis kuni 11 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles