Priit Rätsep võidutses Läti motokrossi meistrivõistluste avaetapil

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep Liepajas Läti meistrivõistlustel kihutamas.
Priit Rätsep Liepajas Läti meistrivõistlustel kihutamas. Foto: Jānis Pastars

Eile sõideti Liepajas meie lõunanaabrite motokrossi meistrivõistluste esimene etapp, kus oli kohal ka eelmise aasta Läti meister Priit Rätsep.

PMC Addinol Honda Racingu ridades sõitev Priit Rätsep näitas juba kvalifikatsioonis 47 MX1 ja MX2 klassi sõitjate hulgas head minekut, kui ta edestas teise aja kirja saanud lätlase Karlis Sabulise parimat ringiaega pea sekundiga.

Rätsep alustas ka esimest sõitu hästi, kui ta pääses liidrikohale juba avaringil. Vaikselt kasvatas ta konkurentide ees oma edumaad ning edestas lõpuks teise koha saanud Davis Ivanovsi 17 sekundiga. Kolmandana ületas lõpujoone Sabulis.

Teine sõit ei erinenud esimesest, Rätsep haaras esikoha endale juba sõidu alguses ning lõpuks oli ta edu teiseks tulnud avasõidu neljanda mehe lätlase Toms Macuksi ees üle 25 sekundi. Kolmandana ületas lõpujoone Erki Kahro, kes esimese sõidu katkestas.

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus seega esikoht tiitlikaitsjale, kes kogus maksimaalsed 50 punkti. Rätsepale järgnesid Macuks ja teises sõidus neljandana lõpetanud Ivanovs -  võrdselt 40 punktiga.

"Päev edenes eile Liepajas suhteliselt ideaalselt, olin kvalifikatsioonis kiireim, ka võidud tulid mõlemast sõidust, mis oli eelmise kahe aastaga võrreldes natuke teistsugune algus Läti meistrivõistlustele. Liepaja rada on paks ja liivane, sellega kaasnesid eile sügavad augud ja sooned, aga mulle õnneks sellised rasked rajad meeldivad ja seetõttu oli ka tulemus hea. Sellise hooaja algusega on hea edasi minna ja töötame edasi! Suured tänud kõikidele toetajatele ja fännidele," võttis oma eduka avavõistluse kokku Rätsep, keda saab kodumaal võistlemas näha juba eeloleval laupäeval Saku-Männiku krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles