Selgusid NATO loomekonkursi "Meie liitlased" võidutööd

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Erik Talveti võidutöö.
Karl-Erik Talveti võidutöö. Foto: Karl-Erik Talvet

Vabariigi aastapäeval kuulutas Eesti NATO Ühing koostöös haridus- ja teaduministeeriumi, kaitseministeeriumi ja NATO peakorteriga välja  loomekonkursi “Meie liitlased”. 

Tegu oli joonistusvõistlusega, kuhu oodati töid kõikidelt Eestis elavatelt inimestelt, sõltumata vanusest, haridusest, rahvusest vm kriteeriumist. 

Loomekonkursi eesmärgiks oli loovtegevuse kaudu teadvustada NATO rolli julgeoleku tagamisel ning kevadel siia saabuvate liitlasvägede olulisust Eesti riigile ja ühiskonnale.  Eestisse saabub sel kevadel ligikaudu 1000 liitlast, kelle raamriigiks on Suurbritannia. Panustavad veel Prantsusmaa ja Itaalia. 

Konkursile laekus 40 tööd, kõik võistlustööd pannakse näitusena üles Tapa sõjaväelinnakusse. Hindamisel võeti arvesse nii pilti kui ka selle juurde käivat isikupärast kirjeldust.

Võitjad saavad auhinnaks käigu Tapa sõjaväelinnakusse, kus tutvutakse liitlaste ja tehnikaga ning pannakse üheskoos näitus üles. Samuti on auhinnaks meened Eesti NATO Ühingult. 

Žüriisse kuulusid Meelis Vilippus (kaitseväe peastaap), Krista Mulenok (EATA juhataja), Mariita Mattiisen (EATA projektijuht), Ketli Lindus (EATA assistent), Rita Rätsepp (näitleja ja psühholoog) ja kaks kooliealist last. 

Žürii on otsustanud võitjad järgmiselt:

Üldarvestus

I koht - Karl-Erik Talvet

II koht - Polina Savenkova

III koht - Karel Tann

Vanuseklasside parimad

7-10-aastased - Andres Karajev

11-15-aastased - Polina Savenkova

16-19-aastased - Taavo Patrik Pandis

20-29-aastased - Karl Erik Talvet

30+ aastased - Karel Tann 

Eripreemiad

Perepreemia - Loore, Lennart ja Ede

Väikelaste eripreemia - Laura

Sõbrannade eripreemia - Mirella Kriisa ja Merilin Miks

Naised, rahu ja julgeolek - eripreemia - Mai Väinsalu

Hübriidsõja temaatika eripreemia - Mark Aleksander Fischer 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles