Eestisse saabusid NATO julgeolekut tagama Prantsusmaa sõdurid

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse kaitseväelased. Pilt on illustreeriv.
Prantsuse kaitseväelased. Pilt on illustreeriv. Foto: Kaitsevägi

Kaitseminister Margus Tsahkna tervitas täna pärastlõunal Ämari lennubaasis maandunud ja liitlaste pataljoni lahingugrupi koosseisus NATO julgeolekut tagama hakkavaid Prantsusmaa kaitseväelasi.

„Pariisi, Londoni ja Kopenhaageni kaitsmine algab Narvast. Liitlaste kohalolek on vajalik kogu NATO julgeoleku tagamiseks, liitlassuhe põhineb vastastikusel toetamisel," ütles kaitseminister Margus Tsahkna.

"Sarnaselt eestlastele väärtustavad prantslased vabadust ja solidaarsust, oleme tänulikud teie panuse eest NATO ühtsuse ja ühiste väärtuste tagamisse."

 Eestisse saabus täna 140 Prantsusmaa kaitseväelast,  koos varasemalt saabunutega kasvas nende koguarv 190-le. Prantslaste lahingutehnika Eestisse siirmine lõppes eelmisel nädalal.

Täna saabus Eestisse 140 Prantsusmaa kaitseväelast, nende koguarv koos varasemalt saabunutega on kasvanud 190-le.

Tapal, kaitseväe 1. jalaväebrigaadi koosseisus tegutsema hakkava liitlaste pataljoni lahingugrupi suuruseks on ligi 1200 liitlassõdurit, selle juhtriigiks on Ühendkuningriik ja panustajateks Prantsusmaa ning Taani.

Prantsusmaa panuseks lahingugruppi on 300 kaitseväelasega üksus, mille relvastuses on tankid Leclerc, jalaväe lahingumasinad VBCI ja soomukid VAB. Prantslased teenivad Tapal järgnevad kaheksa kuud, andes seejärel vastutuse üle taanlastele.

NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid möödunud juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada alliansi lahingugrupid Eestisse, Lätti, Leetu ja Poola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles