26 aastat võitlust kodu eest

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galina Krivorutško on Võhma vanas koolimajas elanud pikki aastaid ja peab seda oma koduks, mis sest et iga päev võivad maja vaatama tulla võimalikud ostjad.
Galina Krivorutško on Võhma vanas koolimajas elanud pikki aastaid ja peab seda oma koduks, mis sest et iga päev võivad maja vaatama tulla võimalikud ostjad. Foto: Marianne Loorents

Galina Krivorutško on Võhma vanas koolimajas elanud 1988. aastast alates ja seda oma koduks pidanud. Katsed viimased 26 aastat eluruume erastada on naisel ebaõnnestunud ja praeguseks on ka õiguslik alus selleks kadunud.

Galina Krivorutško asetab köögilauale Eesti passi, mille ta on külaliste tulekuks välja otsinud. “Ma olen Eesti kodanik,” lausub naine, just kui peaks ta oma kodakondsust saabunutele tõestama.

Lisaks passile lebab laual lugematul hulgal muid pabereid, näiteks kirjad, otsuste koopiad, mis kõnelevad Krivorutško püüdest saada maja omanikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles