Repliik: paneb teistmoodi mõtlema

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Ehrlich.
Kristi Ehrlich. Foto: Meelis Meilbaum

Laiema pildi nägemiseks peab aeg-ajalt oma tavapärasest keskkonnast eemale saama, sest käies oma sissetallatud rada tööle-poodi-koju, kipume asju iseenesestmõistetavana võtma. Kaks nädalat Etioopia-reisi õpetas, et kraanist voolav soe vesi, millega meie nii harjunud oleme, on täielik luksus. Hea, kui seal üldse kraanist vett tuli.

Jalanõude juures polnud üldse oluline, et need oleksid õiges suuruses või vastaksid ilmaoludele: 30-kraadises kuumuses sobisid jalavarjudeks nii kummikud kui ka kolm numbrit suuremad kalossid. Aga joosti ka paljajalu mööda linnatänavaid või “hammustati” kandmismugavust silmas pidades liiga suurelt plätult kannast tükk lihtsalt maha. Suures vaesuses on valikuvõimalusi vähe.

Keset Danakili soolakõrbe asuva küla lastele oli kõige ihaldatumaks esemeks pastakas, mida igalt turistilt nuruti. Meile midagi nii tavalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles