Juhtkiri: võimatu ettevõtmine

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

See, et pea iga päev ründavad terroristid mingis maailma punktis süütuid inimesi, ei ole nüüdsel ajal enam ilmselt kellelegi uudiseks. Kuigi New Yorgi kaksiktornide (ja koos nendega mitme tuhande inimelu) hävitamine oli küll šokeeriv ja mõistetamatu, jäi see tragöödia meile siiski väga kaugeks.

Vähehaaval on aga äärmusislamistid oma veretöödega meile lähemale nihkunud – pommid on plahvatanud Istanbulis, Madridis, Londonis, Pariisis, Brüsselis, Berliinis, Moskvas. Ja nüüd siis Peterburis, Rakverest vaid vähem kui 300 kilomeetri kaugusel. Ning eestlastele olulise Jaani kiriku lähistel.

Iial ei või teada, kellega sa samas metroorongis või bussis sõidad. Aga ega sellepärast ei saa jätta sõitmata. Ja ei tohigi jätta, sest terroristide (või tegelikult küll nende mahitajate) eesmärk ongi just hirmu külvamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles