Teedel on liikvel Kaitseliidu üksused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Reede pärastlõunal liiguvad Harjumaa teedel Kaitseliidu Põhja maakaitseringkonna ning Harju maleva kolonnid, kes valmistavad ette osalemist suurõppusel Kevadtorm.

Kaitseliidu sõidukite liikumiskiirus võib olla piiratud, mistõttu palub Kaitseliit kaasliiklejatelt mõistmist ja tähelepanelikkust.

Reedest pühapäevani toimub Kaitseliidu Harju maleva viimane harjutus enne suurõppust Kevadtorm 2017, kus Harju malev on Põhja reservpataljoni koosseisus. Osaleb ligi 300 võitlejat, kes harjutavad taktikalist rännakut, samuti kaitse- ja ründeülesannete täitmist. Ehitatakse raidtõkkeid ning harjutatakse üksuste ja lahingtehnika liikumist jooksusilla abil Valgejõest. Õppus lõpeb pühapäeva pärastlõunal pioneeride lõhkeharjutustega ja kolonnid liiguvad tagasi.

Põhja maakaitseringkonna ülema kolonelleitnant Toomas Väli sõnul on Põhja malevate koondüksus osalenud pataljonitaseme väliõppustel viimase kahe aasta jooksul neli korda. "Seetõttu võitlejad teavad ja oskavad teatud tasandini oma asju päris hästi teha. Praeguste harjutustega viimistlevad kõik võitlejad veel oma oskusi osaluseks 8.-26. maini suurõppusel Kevadtorm," lisas Väli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles