Hääl saalist: “Kuidagi poolikuks on see jäänud”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratasel tuli Rakveres Targas Majas toimunud kohtumisel ­rahvaga vastata paljudele küsimustele.
Peaminister Jüri Ratasel tuli Rakveres Targas Majas toimunud kohtumisel ­rahvaga vastata paljudele küsimustele. Foto: Marianne Loorents

Laupäeval Peterburis viibinud peaminister Jüri Ratas kohtus juba päev hiljem Rakveres ja Tapal linnarahvaga, kelle küsimustele vastamisel olid talle abiks majandusminister Kadri Simson ja riigikogu aseesimees Enn Eesmaa.

Hoolimata soojast ja päikselisest päevast oli Rakvere Tarka Majja Jüri Ratast ja Kadri Simsonit kuulama kogunenud saalitäis rahvast, valdavalt eakad, kellel hingel kripeldamas hulk küsimusi, millele ministritelt vastuseid oodati.

Küsimustevooru avanud meesterahvas meenutas, et enne kui keskerakond valitsusse sai, oli nii nende kui ka sotsiaaldemokraatide peamine lubadus astmelise tulumaksu kehtestamine. “Kuidagi poolikuks on see jäänud,” ütles küsija, lisades, et maksumuudatused on seni puudutanud vaid madalapalgalisi (tulumaksuvaba miinimumi tõusmine 500 eurole – toim.), kõrgepalgalised on endiselt puutumata jäänud. Samuti uuris küsija, miks ikkagi ei võiks Eestis kehtestada lastetusmaksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles