Erametsades pannakse sel aastal kasvama ligi 10 miljonit puud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal ootab talgulisi 4000 kuusetaime.
Lääne-Virumaal ootab talgulisi 4000 kuusetaime. Foto: Marianne Loorents

Prognoosi järgi läheneb tänavu erametsadesse istutatavate puude arv 10 miljonile, istutustööd algasid sel aastal erakordselt vara. Metsa istutamise maht era­metsades võiks olla suuremgi, kuid metsaomanikke kimbutab istutusmaterjali nappus.

Igaaastaste metsaistutustöödega on erametsades juba alustatud. Aasta-aastalt on istutusmahud kasvanud, eelmisel aastal istutati keskkonnaameti hinnangul erametsadesse 8,6 miljonit taime. Ka sel aastal võib prognoosida era­metsade uuendamise mahu kasvu, siiski on probleemiks kodumaise istutusmaterjali puudus.

Juba 3. aprillil istutustöödega alustanud Vardi Erametsaseltsi juhatuse esimees Taavi Ehrpais nentis, et ei mäleta istutusperioodi nii varajast algust. “Kliima soojeneb ning metsa kasvuperiood muutub pikemaks, nii vara alustasime istutustöödega siiski esimest korda. Õnneks oli lähedal asuval väiketootjal võimalik eelnevalt broneeritud taimed kiiresti teele panna,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles