Nädalavahetusel on lihavõtte linnuvaatluspäevad

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinitihane.
Sinitihane. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eeloleval nädalavahetusel, 15. ja 16. aprillil, on traditsioonilised lihavõtte linnuvaatluspäevad.

Eesti Ornitoloogiaühing kutsub neil päevil kõiki õue saabunud kevadet tervitama ja linnuelu jälgima. Vaatluspäevadel osalemiseks ei pea tundma kõiki linde, oluline on vaid tähele panna enda ümber toimuvat.

Väikese vaatluse võib teha enda koduaias, tunnisel jalutuskäigul või kogu nädalavahetuse vältaval linnuretkel. Linnuvaatluspäevadel osalejatel palutakse kõik kohatud linnud (kes on tuttavad) kirja panna ning kasvõi hinnanguliselt üles märkida, mitut lindu igast liigist kohtasite ning millised olid huvitavamad vaatlused või kohtumised lindudega.

Tulemused saab mugavalt sisestada EOÜ kodulehel www.eoy.ee. Seda palutakse võimalusel teha juba pühapäeval, sest esimene kokkuvõte vaatluspäevadest tehakse uue nädala algul. Interneti puudumisel võib tulemused saata ka postiga aadressil Veski 4, 51005 Tartu. Linnuvaatluspäevade tulemusi oodatakse nii interneti kui ka posti teel 20. aprillini. Vaatluspäevi toetab OÜ 5D Vision.

Lihavõtte linnuvaatluspäevi korraldab Eesti Ornitoloogiaühing alates 1998. aastast. Selle eesmärk on tähistada lindude kevadist saabumist ning pöörata tähelepanu meie ümber tegutsevatele lindudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles