Meisterda ise: natuke näpuosavust toob pühademeeleolu tuppa

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nippe ja soovitusi ­munade marmoriseerimiseks ja pärja tegemiseks andis Mari ­Riina Rist (laua otsas) ­möödunud pühapäeval Vinni hostelis.
Nippe ja soovitusi ­munade marmoriseerimiseks ja pärja tegemiseks andis Mari ­Riina Rist (laua otsas) ­möödunud pühapäeval Vinni hostelis. Foto: Marianne Loorents

Eelseisvate pühade puhul õige meeleolu ja silmailu loomiseks pole palju vaja. Piisab käepärastest vahenditest, pealehakkamiseset ja natukesest näpuosavusest, et meisterdada värviliste munadega kaunistatud pajuokstest pärg.

Pärja meisterdamine koosneb kahest etapist, kõigepealt munade marmoriseerimisest ja seejärel pärja punumisest. Munad ja muud kaunistused saab hiljem pärjale kinnitada.

Loovusõpetaja Mari Riina Rist ütleb, et munade marmoriseerimine on lihtne tehnika, mida võiks koos lastega ette võtta. “Ei ole ohtu, et nässu läheb,” märkis Rist, lisades, et tulemus tuleb alati huvitav ja ettearvamatu ning see pakub lastele huvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles