Riigigümnaasium kavandatakse ringteele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumi esisele ringteele on kavandatud riigigümnaasium ja väljak.
Rakvere gümnaasiumi esisele ringteele on kavandatud riigigümnaasium ja väljak. Foto: Joonis

Rakvere linnapea Mihkel Juhkami on kindel, et 99 protsenti inimestest peab üllatuslikuks Rakverre ehitatava riigigümnaasiumi asukohta. Kui linnavolikogu on asjaga päri, kerkib 540–750 õpilasele mõeldud kool praegu Rakvere gümnaasiumi juures paikneva ringtee keskele haljasalale.

Haridus- ja teadusministeeriumi ning Rakvere linnavalitsuse inimesed on usinalt arutanud, vaaginud poolt- ja vastuargumente, kuhu riigigümnaasium ehitada. Koha valikul tuleb arvestada mitme asjaoluga. 

Linnapea Mihkel Juhkami sõnutsi on kaalutud nii sobivaid krunte kui ka praegusi koolimaju. Kui riigigümnaasiumiks ehitataks ümber mõni kool, eelkõige on juttu olnud Rakvere gümnaasiumi hoonetest, tähendaks see, et ehitus häiriks õppetööd, sest õpilased tuleks paigutada linnast väljas asuvatesse koolidesse. Rakvere gümnaasiumi õppehooned on aga ka vanad ja ühe puhul kehtivad muinsuskaitselised piirangud, nii et ümberehitustööd oleksid keerulised ja investeeringumahukad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles