Gripioht sunnib kodulinnud katuse alla varjule

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Napi haruldased kuked oleks kasvuhoonest nagunii spetsiaalsesse linnumajja ümber kolitud. Nüüd juhtus see lihtsalt natuke varem.
Heli Napi haruldased kuked oleks kasvuhoonest nagunii spetsiaalsesse linnumajja ümber kolitud. Nüüd juhtus see lihtsalt natuke varem. Foto: Marianne Loorents

Linnukasvataja Heli Napp on kolmel aastal osa oma kanadest maakodudesse puhkama saabunud linnarahvale suveks välja rentinud. Linnugripi ohu tõttu ta tänavu seda ei tee.

“Eelistan ise vastutada kõige eest, et mitte pärast teisi süüdistada, kui midagi peaks juhtuma,” põhjendas Heli Napp oma otsust, lisades, et tal endal on kõik nõutud tingimused täidetud ja linnud hoitud.

Et haruldasematel lindudel jätkuks hea elu ja nad saaksid õues viibida, lasi linnukasvataja neile ehitada viie boksi ja katusega suure linnumaja. Tavalistele munakanadele ehitas ta tunneli, mis võimaldab kanadel pimedast laudast suurde valgusküllasesse kasvuhoonesse minna. “Seal saavad nad siblida ja elu nautida. Et neil ikkagi päikest oleks. See kõik on vajalik selleks, et munakollane saavutaks ilusa kollase värvi,” kõneles Napp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles