Toomas Varek: EAS kipub lahmima

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavolikogu esimees Toomas Varek.
Rakvere linnavolikogu esimees Toomas Varek. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linnavolikogu esimees ja endine SA Virumaa Kompetentsikeskus nõukogu liige Toomas Varek on seisukohal, et EAS-i rahvas peaks senisest märksa suhtlemisaltim olema.

"Nad võiksid kohale tulla ja inimestega rääkida, praegu on asi natuke lahmimise moodi," lausus Varek.

Ta ütles, et EAS-i esitatud toetuse tagasinõuet on raske kommenteerida, kuna must valgel ei ole Rakvere linnavalitsusse veel midagi jõudnud.

Küll tekitas Varekis mõningast hämmeldust tagasinõude suurus. "Kogu hoone ehitus maksis 3,3 miljonit eurot, millest Rakvere linna osa oli 1,5 miljonit," ütles linnavolikogu esimees.

Toomas Varek rõhutas, et kindlasti ei ole kellelgi olnud mõtet ehitada Rakvere linnavalitsusele uus maja ja EAS-ile lihtsalt ära teha.

"Ja selles osas, kas keegi on midagi taskusse pannud, peab selgus saabuma uurimisorganite töö käigus, aga see on paraku väga pikale veninud," ütles Varek.

Varek lisas, et kindlasti soovib ta ennast asjaga kiiremas korras kurssi viia, ning kui lubatakse, siis osaleda ka kõikidel kompetentsikeskusega seotud nõupidamistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles