Ida-Virumaa hakkab looma oma ühistranspordikeskust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Ida-Virumaa omavalitsused arutavad võimalust luua oma transpordikeskus, mis  tegeleks tulevikus nii maakonna- kui ka linnaliinide koordineerimise, graafikute ja hangetega, aga oleks eestkõneleja ka transpordiliinide aegade ühitamisel, kirjutab Põhjarannik.

Praegu tegeleb ühistranspordi, sealhulgas maakonna bussiliinide koordineerimisega maavalitsus. Uuest aastast, kui valitsuse otsusega maavalitsused kaotatakse, võiks selle rolli üle võtta MTÜ Ida-Virumaa Ühistranspordikeskus, mille asutajad oleksid praegused omavalitsused.

Ida-Virumaal oleks võimalus liituda mõne juba olemasoleva ühistranspordikeskusega, mis asuvad Järva-, Jõgeva-, Harju- ja Pärnumaal, või luua oma piirkondlik keskus, nagu kohalike omavalitsuste esindajad eelmisel nädalal toimunud koosolekul otsustasid. Koosolekul jõuti üksmeelele, et mõistlik oleks rajada mittetulundusühing Ida-Virumaa Ühistranspordikeskus, kirjutab Põhjarannik.

Ida-Virumaa omavalitsuste liit (IVOL) on sel puhul pöördunud kõikide omavalitsuste poole, kes peaksid keskuse asutamist volikogudes arutama. "Tahaksime suve alguseks neilt tagasisidet saada. Siis saaksime tegelda juba keskuse põhikirja ja asutamisega," ütles IVOLi tegevjuht Arno Rossman.

Nii saaks keskus loodud veel enne kohalike omavalitsuste valimisi ehk enne haldusreformi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles