Loe ja imesta: Targa Maja idee algatajad ei hoidnud eesmärkide ega visiooniga tagasi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tark maja.
Tark maja. Foto: Marianne Loorents

Reedel kuulutatakse välja SA Virumaa Kompetentsikeskus pankrot. Meenutagem, kuidas visionääride kasvulava end määratles ja milliseid eesmärke endale seadis.

Targa Maja kompetentsikeskuse missioon ütleb, et keskus aitab Eesti inimestel ning rahvusvahelise konkurentsivõimega organisatsioonidel luua ja arendada elukeskkonda mugavaks ja energiasäästlikuks ning pakkuda elukeskkonna ohutuks muutmiseks intelligentseid lahendusi.

Visioon, mis kirjeldab justkui firma ideaali ja on organisatsiooni suunanäitaja, võiks Targa Maja visionääridel olla julge ja piirideta kujutluspilt. Nii see kõlabki – nad soovisid tulevikus, mida tegelikult ei tulnudki, olla rahvusvaheliselt tunnustatud ja tehnoloogiat arendav koostöökeskus, piirkondliku ettevõtluse, hariduse ning tehnoloogilise arengu kujundaja ja eestvedaja.

Strateegilise eesmärgina sooviti aga ellu viia Rakveres antud valdkonnas rahvusvaheliselt konkurentsivõimelise ning piirkonna konkurentsivõimet tõstva Targa Maja kompetentsikeskuse tegevust. Tegevuseesmärgid peidavad aga siinkohal reaalsemaid ideid: piirkonda sooviti koondada ressursse ja valdkonnaga seotud tipptasemel kompetentseid inimesi. Taheti luua eeldused Rakvere piirkonna ettevõtete võimekuse tõstmiseks kõrget lisandväärtust loovate uuenduste käivitamisel. Samuti luua ka soodsad tingimused teadmistemahuka ettevõtluse tekkeks ja tugevdada sektoritevahelist koostööd.

Põhiväärtustena nimetasid Targa Maja inimesed sõltumatust, koostööd, innovaatilisust, pühendumust, esinduslikkust. Kuid ka avatust, mis tähendas eelkõige seda, et keskuse töö tulemus on avalik ja suunatud maja lahenduste kasutamise laiendamiseks, tõhusus aga suunatud tegevuse tulemuslikkusele. Initsiatiivikus määratles aga, et keskus on aktiivne pool uute algatuste loomisel ja käivitamisel.

Allikas: Targa Maja koduleht

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles