Margus Tsahkna: sõda 2023 jääb pidamata

Ago Gaškov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Eesti üks loetavamaid raamatuid on praegu erukolonelleitnant Leo Kunnase “Sõda 2023”. Selle järgi tabab 2023. aasta 26. septembri öösel, Tallinna taasokupeerimise aastapäeval Eestit Venemaa sõjaline löök. Hävivad olulised riigiasutused ja vaba Eestit enam pole.

Kaitseminister Margus Tsahkna, nii et kuue aasta ja kuue kuu pärast on asjad ühel pool. Ka seda maja, kus me NO teatri proovi ajal juttu ajame, enam pole. Kui tõenäoline see stsenaarium on?

Arvan, et see on väga vähe tõenäoline. Areng on meile positiivne. Kui veel mõni aasta tagasi peeti meid russofoobse väikeriigi esindajateks, kes tahavad end Vene-ohust rääkides huvitavaks teha, siis ei võetud seda ohtu eriti tõsiselt. Valitses fukujamalik arusaam ajaloo lõpust ja rahvaste sõpruse saabumisest. Putin on oma käitumisega aga suutnud tõestada, et kahjuks oli meil õigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles