Rakvere kandideeris Karuteene medalile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luba lammutada ­ehtne puidust kõrtsihoone oli ajaloolase Anti Poola­metsa hinnangul väärt Karuteene medalit.
Luba lammutada ­ehtne puidust kõrtsihoone oli ajaloolase Anti Poola­metsa hinnangul väärt Karuteene medalit. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti Muinsuskaitse Seltsi juhatus andis eile Karuteene medali Eesti-ainelistele kultuurimälestistele, ajaloolistele traditsioonidele või institutsioonidele suurt kahju tekitanud teo eest Tallinna linnaplaneerimise ametile Tallinna ajalooliste hoonete ja miljööalade kahjustamise eest.

Kandidaatide seas oli ka Rakvere linnavalitsus, vastavasisulise ettepaneku tegi ajaloolane Anti Poolamets. Tema hinnangul vääris Rakvere linnavalitsus  muinsuskaitsjatelt Karuteene medalit loa andmise eest ajaloolise Rakvere Tammiku kõrtsi lammutamiseks.

Poolamets juhtis mullu kevadel avalikkuse tähelepanu omaniku pahatahtlikule hoolimatusele kõrtsihoone säilimise tagamisel ning esitas linnavalitsusele järelepärimise lammutusloa andmise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles